
Panna cotta
Množství: 4 skleničky
Doba přípravy: 30 minut
Celkový čas: 45 minut + zatuhnutí
Budete potřebovat:
500 ml smetany ke šlehání
maliny nebo jiné ovoce
1 vanilkový lusk
40 g krupicového cukru
4 plátky želatiny
Do studené vody nebo mléka dejte nabobtnat želatinu.
Mezitím si připravte 4 skleničky či menší misky a svařte smetanu: do hrnce vlijte polovinu smetany, přidejte cukr a dřeň z vanilkového lusku, vydlabaný lusk a vše pomalu přiveďte k varu. Občas smetanu promíchejte - nesmí se spálit.
Hrnec stáhněte z plamene, směs nechte mírně vychladnout a poté do ní přidejte vymačkanou želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přeceďte směs přes sítko.
Zbytek smetany ušlehejte do polotuha a spojte ji se svařenou směsí. Hmotu vlijte do připravených skleniček a nechte v chladu zatuhnout.
Tip: Na vrh můžete udělat želé z ovoce.
Dobrou chuť!
Recept mám od kamarádky a trochu jsem si ho upravila podle sebe.