Panna cotta

Množství: 4 skleničky 
Doba přípravy: 30 minut
Celkový čas: 45 minut + zatuhnutí

Budete potřebovat:

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • maliny nebo jiné ovoce

  • 1 vanilkový lusk

  • 40 g krupicového cukru

  • 4 plátky želatiny

Do studené vody nebo mléka dejte nabobtnat želatinu.
Mezitím si připravte 4 skleničky či menší misky a svařte smetanu: do hrnce vlijte polovinu smetany, přidejte cukr a dřeň z vanilkového lusku, vydlabaný lusk a vše pomalu přiveďte k varu. Občas smetanu promíchejte - nesmí se spálit.

Hrnec stáhněte z plamene, směs nechte mírně vychladnout a poté do ní přidejte vymačkanou želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přeceďte směs přes sítko.

Zbytek smetany ušlehejte do polotuha a spojte ji se svařenou směsí. Hmotu vlijte do připravených skleniček a nechte v chladu zatuhnout.

Tip: Na vrh můžete udělat želé z ovoce.


Dobrou chuť!


Recept mám od kamarádky a trochu jsem si ho upravila podle sebe. 

Pečení pro radost
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky